Wednesday, August 17, 2011

Sambutan Bulan Kemerdekaan Peringkat Sk Setapak Kali ke-54


Sambutan bulan kemerdekaan peringkat SK Setapak telah diadakan pada 16 Ogos 2011. Tema sambutan hari kemerdekaan pada tahun ini ialah 1 Malaysia; Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera. Panitia Kajian Tempatan telah mengambil inisiatif bagi merayakan sambutan bulan kemerdekaan peringkat sekolah pada tarikh tersebut. Sambutan ini akan bermula 16 Ogos sehingga 16 September 2011.

Pelbagai aktiviti telah dan akan dilaksanakan sepanjang tempoh tersebut. Antaranya ialah Kuiz Kemerdekaan, Pertandingan Mewarna dan Melukis Poster dan Pertandingan Lagu-Lagu Patriotik. Pada 16 Ogos yang lalu, sambutan telah dimeriahkan dengan nyanyian lagu-lagu patriotik, mengibarkan jalur gemilang dan deklamasi sajak oleh murid-murid tahun lima.

Setiap warganegara termasuklah guru dan murid-murid sepatutnya mempunyai kesedaran terhadap nilai dan erti kemerdekaan serta mempunya semangat patriotisme yang tinggi dalam membina jati diri sebagai warganegara Malaysia. Semangat cintakan negara patut disemai dalam kalangan murid sekolah untuk melahirkan satu bangsa yang teguh dan berjiwa merdeka.

Majlis Kemuncak Penutupan Bulan Kemerdekaan akan diadakan pada 15 September 2011,serentak dengan sambutan Hari Penubuhan Malaysia.


SELAMAT HARI MERDEKA !!!!Sambutan dimulakan dengan bacaan Yaasin mendoakan pejuang kemerdekaanBackdrop yang memparkan tema sambutan kemerdekaan tahun iniMurid-murid begitu bersemangat mengikuti acara
yang sedang berlangsung di pentas

Dua orang murid menunjukkan bakat

mendeklamasikan sajak kemerdekaan

No comments:

Post a Comment